BG TV Talk
26 October 2020 16:25:30
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

bTV & bTV Media Group | новини и коментари

Pages: 1 ... 69 70 [71]   Go Down
  Print  
Author Topic: bTV & bTV Media Group | новини и коментари  (Read 119240 times)
Webber
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 74


« Reply #1400 on: 08 October 2020 17:33:29 »

Дали пък ще обмислят старт на bTV Kids, каквито планове така и не реализираха.
За първи път чувам за bTV Kids, че са имали планове. Възможно е да пуснат някой нов канал към портфолиото си след време.

Предстой да видим как ще си взаимодействат Теленор и БТВ за напред. БТВ ще създава ТВ съдържание, а Теленор ще го разпространява. Плюс това повечето пари от рекламата на Теленор ще са в БТВ. Да не забравяме, че възможно и да сменят и името на Теленор.

Гледам при, "24 часа" пишат, че от вторник май ще има ново ръководство. Което е логично със смяна на собствеността на телевизията. Флориан Скала ще бъде освободен, вероятно ще има още освободени от мениджърския екип, предстой да стане ясно другата седмица.
https://www.24chasa.bg/novini/article/9094120
Report Spam   Logged
alex2510
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 202


a.k.a. AleSla


WWW
« Reply #1401 on: 08 October 2020 21:46:52 »

TV 81 повдигна въпроса, свързан с bTV Kids, защото от 2015 г. bTV имат регистрирана такава марка в Патентното ведомство, но дано в крайна сметка разширят мултиканалната си платформа.

Предполагам, че Теленор ще предлага съдържание на bTV чрез Voyo.bg или чрез новата VOD платформа на медията, но ще видим. А ако ще сменят името на оператора, нека върнат старото име - Глобул. Онова Laa не знам какво доверие ще вдъхне в абонатите...

Не знам какво ще е новото ръководство на телевизията (дано да е по-добро и да предложи още по-качествена продукция), но преди доста време споделих една мисъл, вдъхновена от Сталинското "Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем". И тя гласи: "Има ли Гергов, има bTV. Няма ли Гергов, няма bTV". Тоест, каквото и да се случва с ръководството на bTV, Красимир Петров Гергов няма да мръдне от Надзорния съвет на медията, ако иска още да съществува.
Report Spam   Logged

#ГледамИНеВярвамНаУшитеСи Shocked
My YouTube Channel
Webber
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 74


« Reply #1402 on: 08 October 2020 22:52:54 »

Гергов е акционер и няма как да го махнат за момента освен ако не реши да си продаде дяла от 6%, които има в компанията. Дано да го разкарат с някакво предложение и да си придобият 100% от БТВ. Ако не става с пари, става с много пари, а PPF Group не е като да ги нямат.
Report Spam   Logged
Mr.D.
Админ
Говорител
******
Offline Offline

Posts: 680WWW
« Reply #1403 on: 13 October 2020 14:20:48 »

Днес е срокът на финалната транзакция по сделката за CME.

Иначе - според информация на "Капитал":

Дидие Щосел ще управлява всички медийни групи на CME, придобити от PPF Group в Румъния, Словакия, Словения и Чехия.
Българската bTV Media Group ще се управлява от чехът Лубош Йетмар - бил част от HBO и Prima, втората по гледаемост чешка телевизия след TV Nova(собственост на CME, сега PPF)

Очаква се всичко това да бъде обявено официално до края на деня или утре.

ЕDIT:
Вече е официално. Любош Йетмар ще управлява CME Bulgaria като представлява компанията, Флориан Скала остава CEO на bTV Media Group. В прессъобщенията натървтат как "ще запазят позициите на обективни и независими новини и досегашните ценности на компаниите".

Щосел е CEO на CME за останалите пазари. На същото ниво като Йетмар. Тоест, само българската компания е с различно управление.
Report Spam   Logged

Webber
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 74


« Reply #1404 on: 13 October 2020 16:29:08 »

Вече е официално и в статия на bTV Новините -- https://btvnovinite.bg/bulgaria/ppf-group-zavarshi-pridobivaneto-na-sobstvenika-na-btv.html
Report Spam   Logged
The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 168


Администратор


« Reply #1405 on: 13 October 2020 19:50:22 »

Заради това че единствено за България ще отговаря друг човек а не Щосел който е за всички останали пазари ми светна червената лампичка. Не ми се иска слуховете на Капитал че БТВ може да бъде веднага препродадена на Юнайтед Груп които купиха Виваком и хърватската Нова ТВ да се окажат верни. Няма и как и Теленор също да бъде продадена на тях защото не може да има сливане с Виваком, имаше слухове че PPF искат и тях да продават, но ще видим.
Report Spam   Logged
naskox
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 532« Reply #1406 on: 13 October 2020 23:19:45 »

Аз това на няколко пъти ми идва да ви напиша, понеже виждам някакъв ентусиазъм. PPF е инвестиционна група, не знам защо гледате позитивно на придобвки от такъв тип компании. Ако ги сравняваме с купуването на нова тв от местни играчи, тогава да по-добре е от това, но като цяло картинката въобще не е добра. Това, което имам предвид е, че една инвестиционна група гледа да си развие по най-бързия начин покупката и да я продаде на възможно по-висока цена, от която я е закупила. Такава компания въобще не я е грижа, какво мислят крайните потребители, ще звучи ли добре тралала като име на оператор и т.н. Не знам какъв е тоя захлас, като чух че ще им продават теленор ми беше ясно, че ще тръгваме пак надолу. Единственият начин за някаква прозрачност е чужденец да участва, има ли предимно българска собственост е ясна работата. Има изключения от заключението ми, но в допълнение към него съмнявам се да се застои дълго CME или в този ред на мисли Теленор в ръцете на PPF, просто не им е изгодно, защото рискуват да приключат на загуба придобивката си.
Report Spam   Logged
Pages: 1 ... 69 70 [71]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy