BG TV Talk
13 December 2024 18:11:07
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home Help Search BG TV News CN BG Fans Facebook Contact us Staff List Login Register  

bTV & bTV Media Group | новини и коментари

Pages: 1 ... 80 81 [82] 83 84   Go Down
  Print  
Author Topic: bTV & bTV Media Group | новини и коментари  (Read 271790 times)
alex2510
Зрител

a.k.a. AleSla

« Reply #1620 on: 31 March 2024 22:43:30 »

Основния канал определено си плаче за ребранд (шапки, кашове, преходи, екрани, плочки с текст и т.н.)... Разбира се, обаче, не е нужно непременно да се променя логото тотално. Сегашното може просто леко да се освежи. Пример:

И както казаха колегите по-горе, надписа "НА ЖИВО" може да е до логото, компактно разположено, без да се набива на очи, както и оная крокожабовица "HD" до него да изчезне, както направиха НОВА, след като се прехвърлиха в новата сграда.
Report Spam   Logged

#ГледамИНеВярвамНаУшитеСи Shocked
My YouTube Channel
Linktree
mickeymouse
Зрител

« Reply #1621 on: 01 April 2024 02:26:18 »

Основния канал определено си плаче за ребранд (шапки, кашове, преходи, екрани, плочки с текст и т.н.)... Разбира се, обаче, не е нужно непременно да се променя логото тотално. Сегашното може просто леко да се освежи. Пример:

И както казаха колегите по-горе, надписа "НА ЖИВО" може да е до логото, компактно разположено, без да се набива на очи, както и оная крокожабовица "HD" до него да изчезне, както направиха НОВА, след като се прехвърлиха в новата сграда.

Определено “БТВ” и “НОВА” плачат за освежаване… Но да, надписът “на живо/live” при “НОВА” е по-добре разположен и не бие на очи.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #1622 on: 01 April 2024 18:09:35 »

Определено “БТВ” и “НОВА” плачат за освежаване… Но да, надписът “на живо/live” при “НОВА” е по-добре разположен и не бие на очи.
Ами, доста време се говореше за нова визия на "Нова" и уеднаквяването й във всички държави, където има телевизии с това име, обаче нищо не се случи...  Grin В крайна сметка тази година "Нова" става на 30 години, тъй че може покрай юбилея си да представят чаканата нова визия. Догодина пък "ьТВ" навършва 25 години, та вероятно и те ще почакат до тогава. Впрочем в последните години промениха визиите на всичките си нишови канали, като на "ьТВ Лейди" дори му смениха и името, но по основния канал нищо не пипат. Grin
Report Spam   Logged

Mr.D.
Админ
Говорител

« Reply #1623 on: 01 April 2024 22:14:37 »

bTV разпространиха данни за Боксовата гала на братя Пулеви, която излъчиха в събота едновременно по bTV и bTV Action:

Събота - 22:00-00:18 ч. - група All4+:
40,1% аудиторен дял общо за bTV+bTV Action
14,2% аудиторен дял за NOVA
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак

« Reply #1624 on: 02 April 2024 12:52:53 »

bTV разпространиха данни за Боксовата гала на братя Пулеви, която излъчиха в събота едновременно по bTV и bTV Action:

Събота - 22:00-00:18 ч. - група All4+:
40,1% аудиторен дял общо за bTV+bTV Action
14,2% аудиторен дял за NOVA
Те пък обединили рейтингите на двата канала, за да се получи толкова внушителна разлика... Grin То е ясно, че боксът е предпочетен пред филма по "Нова", ама реалният дял на "ьТВ" сигурно е 25 или максимум 30%.
Report Spam   Logged

Webber
Зяпач
**

« Reply #1625 on: 14 April 2024 20:41:08 »

От вчера върви една новина, че саудитски фонд свързан с "Нюкасъл" вероятно PIF (Public Investment Fund на Саудитска Aрабия) води преговори за закупуването на bTV и А1, пакетно също да включат и "Левски" към сделката. Реших да покрия тази новина, въпреки че може да се окаже тотално невярна информация. Да припомня, че PPF Group (собственика на CME на bTV) продадоха част от акциите на Yettel. на арабите Emirates Telecommunication Group Company, така че няма да се очудя ако планират да продадат някаква част или изцяло bTV, и да си запазят телевизиите в Чехия и Румъния като по-големи и важни пазари. Ще видим в обозримо бъдеще дали ще се окаже инфото вярно, уж се говори, че за тези преговори е от достоверни източници.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #1626 on: 15 April 2024 00:32:41 »

От вчера върви една новина, че саудитски фонд свързан с "Нюкасъл" вероятно PIF (Public Investment Fund на Саудитска Aрабия) води преговори за закупуването на bTV и А1, пакетно също да включат и "Левски" към сделката. Реших да покрия тази новина, въпреки че може да се окаже тотално невярна информация. Да припомня, че PPF Group (собственика на CME на bTV) продадоха част от акциите на Yettel. на арабите Emirates Telecommunication Group Company, така че няма да се очудя ако планират да продадат някаква част или изцяло bTV, и да си запазят телевизиите в Чехия и Румъния като по-големи и важни пазари. Ще видим в обозримо бъдеще дали ще се окаже инфото вярно, уж се говори, че за тези преговори е от достоверни източници.
Интересно... Доколкото виждам, тези Public Investment Fund засега са инвестирали в телекоми единствено в Саудитска Арабия, странно, че са се насочили към нашата държава, а и имат интереси към компании с напълно различни собственици като "ьТВ", А1 и "Левски".
Report Spam   Logged

Mr.D.
Админ
Говорител

« Reply #1627 on: 29 May 2024 17:18:56 »

bTV Media Group и А1 продължават да излъчват турнирите на УЕФА и за следващите 3 сезона - и двете компании обявиха това в прессъобщения преди дни.

Очаквано, предвид дългогодишното партньорство и между двете медии, а и на медиите всяка по себе си с УЕФА. А от догодина и трите турнира имат нов формат, с повече отбора и със сигурност това означава по-скъпи права за излъчване. А bTV продължава да излъчва най-интересните от техните мачове в турнирите безплатно.
Report Spam   Logged

Mr.D.
Админ
Говорител

« Reply #1628 on: 02 June 2024 22:56:50 »

Днес bTV бяха направили специално студио с предизорен дебат на бившия сет на Шоуто на Николаос Цитиридис, но ребрандиран... доста интересно изглеждаше
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак

« Reply #1629 on: 03 June 2024 18:52:21 »

Днес bTV бяха направили специално студио с предизорен дебат на бившия сет на Шоуто на Николаос Цитиридис, но ребрандиран... доста интересно изглеждаше
Доста добре си стои даже, не втръсналите до болка бели/сиви декори с хоризонтални лед ленти по тях... Grin Ако някой е свикнал да гледа Николаос на този декор, ще му е доста странно, но аз съм гледал само отделни части от "Шоуто на Николаос", тъй че не бих и предположил, че това е било декор на вечерно шоу.
Report Spam   Logged

Mr.D.
Админ
Говорител

« Reply #1630 on: 28 June 2024 13:12:52 »

Няколко предстоящи промени:

Тази неделя специалната програма на bTV за избор на нов патриарх - "Партиархът на България":
07:30-12:00 - специално студио с водещ Жени Марчева и изнесен водещ Митьо Маринов
12:00-13:00 - специално издание на обедната емисия на bTV Новините с водещи Лиляна Боянова и Иван Георгиев
13:00-16:00 - специално студио с водещ Гергана Венкова
16:00-19:00 - специално издание на "120 минути" със Светослав Иванов
19:00-19:40 - специално издание на централната емисия на bTV Новините с водещи Лиляна Боянова и Иван Георгиев
Остава и изданието на "Защо, г-н министър?" в 19:40 ч.

Края на сезоните на актуалните предавания:
"Тази сутрин" - от 1 юли преминава на лятна схема от 7:00 ч., а водещите ще се ротират
"Преди обед" - от 29 юли започва излъчване на най-доброто от сезона
"Лице в лице" - последно издание на 26 юли
"Тази събота и неделя" - от 6 юли преминава на лятна схема от 7:50 до 10:00 ч., а водещите ще се ротират
"Защо, г-н министър" - последно издание за сезона на 21 юли
bTV Репортерите - от 27 юли ще има повторения на епизоди от изминалия сезон всяка събота и неделя след централната емисия
"CoolT" - последно издание за сезона на 28 юли, след това за първи път няма да има най-доброто от сезона
"120 минути" - последно издание за сезона на 28 юли, след това за първи път няма да има най-доброто от сезона
Report Spam   Logged

Mr.D.
Админ
Говорител

« Reply #1631 on: 01 July 2024 21:52:28 »

bTV се похвалиха с рейтингите на специалното студио "Патриархът на България" от 7:30 до "120 минути", когато приключи.
Ето данните за всичките 9 часа - през тях явно bTV е била по-гледана през цялото време:

18-49:
bTV - 22,9% пазарен дял
NOVA - 18,6% пазарен дял

All 4+:
bTV - 17,4% пазарен дял
NOVA - 15,4% пазарен дял
Report Spam   Logged

Mr.D.
Админ
Говорител

« Reply #1632 on: 03 July 2024 11:12:20 »

Днес ще има промяна в програмата на bTV:

Обедната емисия на bTV Новините ще е до 12:55 ч.
В 12:55 ч. ще започне извънредно студио с водещ Виктория Петрова заради гласуването в Парламента на проектокабинета "Желязков".
Report Spam   Logged

todorovavara
Потребител
*

« Reply #1633 on: 09 July 2024 11:29:49 »

Четири от най-успешните телевизионни игри в историята на световните формати дебютират в България през 2024 в ефира на bTV

Забавните топ предавания "Коя е тази песен?", “Помниш ли текста?”, „Колко ми даваш?“ и „Кажи честно“ разширява портфолиото на медията от развлекателни програми за цялото семейство

https://www.btv.bg/za-btv/spetsialno/chetiri-ot-naj-uspeshnite-televizionni-igri-v-istorijata-na-svetovnite-formati-debjutirat-v-balgarija-prez-2024-v-efira-na-btv.html
Report Spam   Logged
TopCat
Маниак

« Reply #1634 on: 09 July 2024 12:19:57 »

Name that tune е много забавен формат, но не знам дали би бил подходящ за реализация в България, защото изисква доста специфични знания.

Интересно как ще ги програмират. Дали ще са по веднъж на седмица и всяко ще е в различен ден, за да няма претоварване.
Report Spam   Logged

Hater by Design.
dan_agent06
Зяпач
**

« Reply #1635 on: 09 July 2024 13:09:57 »

Name that tune е много забавен формат, но не знам дали би бил подходящ за реализация в България, защото изисква доста специфични знания.

Интересно как ще ги програмират. Дали ще са по веднъж на седмица и всяко ще е в различен ден, за да няма претоварване.
И аз се чудя как ще съчетаят Стани Богат с всички тези нови формати. Според мен със сигурност всички ще са по един ден на седмица.
Report Spam   Logged
Webber
Зяпач
**

« Reply #1636 on: 09 July 2024 13:25:55 »

Много интересна новина цели 4 нови телевизионни игри към "Стани богат" и "Кой да знае?". Дали пък няма екипът на Евгени Димитров – Маестрото (Слави Трифонов) да е продуцент на част от музикалните тв игри? Иначе така е хубаво, че така се създава разноoбразие и могат да видят, впоследствие коя от четирите се представя най-добре и да се утвърди като "Кой да знае?" за следващи сезони и класиката "Стани богат", която ще си от 18 часа. Нямам представа как ще ги програмират за есента. Smiley
Report Spam   Logged
dan_agent06
Зяпач
**

« Reply #1637 on: 09 July 2024 20:31:47 »

Очевидно есенният сезон ще е претъпкан от предавания, ако освен Стани Богат и Кой да знае, и Аз обичам България продължат. Според мен обаче Аз обичам България ще си остане пролетен формат, а Кой да знае ще бъде преди началото на самия сезон.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #1638 on: 10 July 2024 17:52:07 »

Четири от най-успешните телевизионни игри в историята на световните формати дебютират в България през 2024 в ефира на bTV

Забавните топ предавания "Коя е тази песен?", “Помниш ли текста?”, „Колко ми даваш?“ и „Кажи честно“ разширява портфолиото на медията от развлекателни програми за цялото семейство

https://www.btv.bg/za-btv/spetsialno/chetiri-ot-naj-uspeshnite-televizionni-igri-v-istorijata-na-svetovnite-formati-debjutirat-v-balgarija-prez-2024-v-efira-na-btv.html
Този линк нещо е невалиден. Иначе цели 4 нови ТВ игри... Shocked Shocked Shocked Да не би тези 4 неща да са рубрики на една нова ТВ игра, защото иначе определено ще се получи пренасищане? Другият вариант е да са някакви къси формати по 30 минути и да ги бутнат преди/след късните новини.

Очевидно есенният сезон ще е претъпкан от предавания, ако освен Стани Богат и Кой да знае, и Аз обичам България продължат. Според мен обаче Аз обичам България ще си остане пролетен формат, а Кой да знае ще бъде преди началото на самия сезон.
И аз съм на твоето мнение... за есенната програма смятам, че ще ползват схемата от миналата година като "Островът на 100-те гривни" ще заеме слота на "Фермата", а "Бягство към победата" - на MasterChef.
Report Spam   Logged

Mr.D.
Админ
Говорител

« Reply #1639 on: 10 July 2024 17:55:41 »

Този линк нещо е невалиден. Иначе цели 4 нови ТВ игри... Shocked Shocked Shocked Да не би тези 4 неща да са рубрики на една нова ТВ игра, защото иначе определено ще се получи пренасищане? Другият вариант е да са някакви къси формати по 30 минути и да ги бутнат преди/след късните новини.
И аз съм на твоето мнение... за есенната програма смятам, че ще ползват схемата от миналата година като "Островът на 100-те гривни" ще заеме слота на "Фермата", а "Бягство към победата" - на MasterChef.

Eто тук работещ линк:
https://www.btv.bg/za-btv/spetsialno/chetiri-populjarni-televizionni-igri-debjutirat-v-efira-na-btv.html

Според мен пък ще са в различни периоди на сезона, не вярвам всичикте 4 да ги пуснат по едно и също време, защото те доста си приличат - съвсем базово сравнение, но все пак имат сходства... Може едните да са по- в началото на сезона, а другите към зимните месеци, например...
Report Spam   Logged

Pages: 1 ... 80 81 [82] 83 84   Go Up
  Print  

Jump to: