BG TV Talk
26 February 2020 20:27:38
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

BG TV Talk | всякакви приказки

Pages: 1 ... 15 16 [17] 18   Go Down
  Print  
Author Topic: BG TV Talk | всякакви приказки  (Read 33515 times)
edinicata
Зрител
***
Offline Offline

Posts: 440


« Reply #320 on: 06 June 2019 13:33:03 »

С промени в закон: Държавата в битка с кабелните пирати
5 юни 2019 19:32 Редактор: Александра Милева

Държавата в битка с кабелните пирати. Това става възможно след направените промени в Закона за авторското право, приети от парламента, информира NOVA. Ще бъдат купени софтуер и техника, с която да се проверява в реално време дали кабелните оператори разпространяват телевизионна продукция, без да плащат за нея. Актовете за нарушителите вече ще могат да се връчват и по електронен път. С промените България излиза от "черния списък за защита на интелектуалната собственост на Съединените щати.
Програмите стигат до зрителите с посредничеството на кабелни оператори. Сега държавата иска да изсветли бизнеса на тези, които са в сивия сектор. Част от нарушителите лъжат за реалния брой абонати. Например обявяват, че предоставят продукция на 1000 зрители, докато реално осигуряват кабелна на 15 000. За нея взимат и такси, които прибират само за себе си. Други твърдят, че разпространяват само някои телевизионни канали, докато реално доставят двойно или тройно повече.
Това е кражба на интелектуална собственост, обясни Христиан Митев от Обединени патриоти.
Говорим за скриване на над 500 000 абоната, на над половин милион абонати, от които те взимат чиста печалба, обясни Велизар Соколов, изпълнителен директор на ТеРаПро.
Сега държавата в лицето на Министерство на културата налага правила. Като закупува специален софтуер, с който нарушителите да се засичат в реално време. А те ще получават глобите си вече по електронен път.
По този начин ще бъдат пресечени опитите за избягване на връчване на наказателните постановления. Тоест те няма да могат да се измъкват, както го правят досега. Актът ще се смята за връчен, заяви Румен Димитров, зам.-министър на културата.
Информацията за електронните актове ще се появява на страницата на Министерство на културата. Поправките в закона удовлетворяват и Сдружението за защита на легалното разпространение на програми.
Едно от много важните неща, които трябва да кажем на зрителите е, че това не е за тяхна сметка. Защото реално погледната разлика в цената, която те плащат като абонати на един законен и на един пиратски, или сив кабелен оператор, няма, обясни Велизар Николов.
Сега законът ще принуди кабелните пирати да плащат на телевизиите, чиито програми разпространяват без пари.

https://dariknews.bg/novini/bylgarii...-video-2170139
Report Spam   Logged
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy