|
|
spike
|
 |
« Reply #1 on: 18 January 2014 15:04:39 » |
|
Има ли информация кои кабелни и сателитни оператори ще излъчват БНТ ХД за Олимпиадата.
Би трябвало всички да го имат. Каналът е ефирен от доста време, а моят оператор го има от около година.
|
|
|
|
|
TV81
|
 |
« Reply #2 on: 18 January 2014 15:20:23 » |
|
Има ли информация кои кабелни и сателитни оператори ще излъчват БНТ ХД за Олимпиадата.
Само на мен ли ми се струва или настоящото излъчване на студиото, посветено на Олимпиадата по BNTHD е в истинско HD?
|
|
|
|
megara
|
 |
« Reply #3 on: 18 January 2014 16:21:04 » |
|
Само на мен ли ми се струва или настоящото излъчване на студиото, посветено на Олимпиадата по BNTHD е в истинско HD? Това предаване го записах, тъй като имам ангажимент, но ще видя записа след час-два. Тогава ще пиша.
|
|
|
|
The TV Boy
|
 |
« Reply #4 on: 18 January 2014 18:48:51 » |
|
Едва ли е било HD... Толкова лесно няма да стане. А иначе при всички големи ще го има и ефирно също ще го има. Каналът няма да е 1:1 с БНТ 1 и когато дават нещо от Олимпиадата по БНТ 2 също ще го дават и по БНТ HD.
|
|
|
|
megara
|
 |
« Reply #5 on: 18 January 2014 19:41:04 » |
|
Едва ли е било HD... Толкова лесно няма да стане. А иначе при всички големи ще го има и ефирно също ще го има. Каналът няма да е 1:1 с БНТ 1 и когато дават нещо от Олимпиадата по БНТ 2 също ще го дават и по БНТ HD.
И тази информация откъде е? Сигурна ли е? Иначе предаването е обичайното преобразуване от SD в HD. Даже като гледам го предават с обикновен ПТС като този, с който предаваха Турнира на шампионките. http://prikachi.com/images/448/6967448Q.png
|
|
|
|
break
|
 |
« Reply #6 on: 20 January 2014 10:32:49 » |
|
БНТ HD още не е тръгнал. В студиото казаха, че ще има повече информация в следващите дни.
|
|
|
|
The TV Boy
|
 |
« Reply #7 on: 20 January 2014 14:32:49 » |
|
И тази информация откъде е? Сигурна ли е? Иначе предаването е обичайното преобразуване от SD в HD. Даже като гледам го предават с обикновен ПТС като този, с който предаваха Турнира на шампионките. http://prikachi.com/images/448/6967448Q.pngСигурна е, потвърдиха ми. При повечето оператори ще я има. Интересно ми е какво ще е логото. 
|
|
|
|
megara
|
 |
« Reply #8 on: 27 January 2014 21:06:52 » |
|
Из проекта за утрешното заседание на СЕМ: 2. Доклади на Дирекция «Специализирана администрация –НЛРПР» във връзка с:
а) искане за издаване на лицензия по реда на чл. 116е от ЗРТ, за създаване на телевизионна програма с наименование “БНТ HD”, със специализиран (спортно-развлекателен) профил, с национален обхват, разпространявана чрез мрежи за наземно цифрово радиоразпръскване
|
|
|
|
The TV Boy
|
 |
« Reply #9 on: 28 January 2014 15:50:22 » |
|
БНТ HD вече е регистрирана с отделна регистрация в СЕМ. Профил: Специализиран спортно-развлекателен. Времетраене: 24 часа, Способ на разпространение:Цифрово наземно радиоразпръскване. Тия дни от СЕМ трябва да пуснат в сайта и как ще изглежда логото.
|
|
|
|
|
The TV Boy
|
В момента преработвам програмата на БНТ HD, ще се появи до час на сайта в отделна страница.
|
|
|
|
TV81
|
От днес по БНТ1 тръгнаха 2 реклами, анонсиращи старта на БНТ HD. Споменава се за дата на старт 7-ми февруари. Странното е, че в сайта на БНТ за Олимпиадата има програмна схема за БНТ HD за 8:30ч сутринта на 6-ти февруари. Логото на БНТ HD, което е изобразено на анонсите по БНТ1 е подобно на това на БНТ Свят по отношение на изкривените линии в горното квадратче от логото. Само, че при БНТ HD тези линии са 2, като в тях има надпис HD.
|
|
|
|
|
|
The TV Boy
|
Това оранжево ще ми избоде очите на екрана! Да бяха го направили синкаво или сребристо, по подхожда на Олимпиада и HD. Голяма грешка ще е и ако не е безцветно на екрана, действително и много дървено, да бяха го извили малко това HD по подобие на БТВ HD примерно... Ох, тая българска работа...
|
|
|
|
spike
|
И мен малко ме дразни цветът, ама като цяло ми харесва логото. Не разбирам защо толкова го плюете...
|
|
|
|
|
spike
|
Ми това си е "БНТ HD". И при мен така се появи снощи.
|
|
|
|
|
|